Home

FAQ

  • Τι σημαίνει “unplugged”;

“Unplugged” είναι –σε ελεύθερη μετάφραση- αυτό που δεν είναι στην πρίζα. Στη μουσική, ο όρος “unplugged” χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα performance το οποίο γίνεται χωρίς τη χρήση ηλεκτρισμού, επομένως με ακουστικά όργανα.

  • Τι είναι το “The Unplugged Experience”;

Το “The Unplugged Experience” είναι μία σειρά από unplugged shows που παραδοσιακά λαμβάνουν χώρα τη Πέμπτη, πιο συγκεκριμένα για τη season 2014-2015, στο Six D.O.G.S. (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 210 3210510). Απαρτίζονται από μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες του underground χώρου, που δεν τυγχάνουν μεγάλης αναγνωρισιμότητας στο ευρύτερο κοινό και που –στην πλειοψηφία τους- προέρχονται από τον χώρο του εναλλακτικού ή του σκληρού ήχου.

  • Οπότε στο “The Unplugged Experience” θα δω τα συγκροτήματα να παίζουν χωρίς τη χρήση ηλεκτρισμού και μόνο με ακουστικά όργανα; Μπορεί ένα τέτοιο show να σταθεί σε έναν χώρο μεσαίου μεγέθους με προσέλευση 100-200 ατόμων;

Όπως είναι αντιληπτό, ακριβώς για να μπορέσουμε να επιτύχουμε την ατμόσφαιρα ενός unplugged show, σε συνδυασμό με την ηχητική ένταση αλλά και ποιότητα που απαιτείται ώστε ένα τέτοιο να σταθεί μέσα σε έναν χώρο μεσαίου μεγέθους με μία ικανοποιητική προσέλευση κόσμου (που μιλώντας ή φωνάζοντας θα επιβαρρύνει τη γενικότερη ακουστική) η χρήση ηλεκτρισμού είναι επιτακτική. Αυτό που απλά γίνεται προκειμένου να εξομοιωθεί η ατμόσφαιρα ενός unplugged show, είναι η χρήση –κάποιων- ακουστικών οργάνων αλλά και η αποφυγή χρήσης παραμορφωτών και άλλων θορυβώδων ψηφιακών effects.

  • Πως μπορώ να μαθαίνω ποιες μέρες και πού θα λαμβάνει χώρα το “The Unplugged Experience”; Επιπλέον τι ώρα αρχίζει και πόσο κοστίζει η είσοδος σε αυτά τα shows;

 Ο καλύτερος τρόπος ενημέρωσης για το “The Unplugged Experience” είναι μέσω του www.unplugged.gr, ή και της σελίδας μας στο facebook που είναι η www.facebook.com/unpluggedgreece. Τα shows αναρτώνται εγκαίρως, συμπεριλαμβάνοντας όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζετε για το καθένα από αυτά. Λαμβάνουν χώρα στο Six D.O.G.S. (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 210 3210510), η σύνηθης ώρα έναρξής τους είναι 22:00 και η είσοδος (με εξαίρεση την τυχόν διεξαγωγή κάποιου “special show”) είναι ΔΩΡΕΑΝ. Οποιαδήποτε διαφοροποίηση στα παραπάνω θα ανακοινώνεται έγκαιρα και έγκυρα μέσω του παρόντος site.

  • Με ποιο κριτήριο επιλέγονται οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο “The Unplugged Experience”;

Το κριτήριο επιλογής των καλλιτεχνών είναι απλά και ξεκάθαρα το προσωπικό γούστο των εμπλεκομένων στη διοργάνωση του “The Unplugged Experience”. Επιλέγουμε για εσάς, μουσικές οι οποίες είναι –κατά τη γνώμη μας- ποιοτικές, διασκεδαστικές και διαχρονικές, καθεμία με τον τρόπο της.

  • Είμαι μουσικός, συμμετέχω σε ένα μουσικό σχήμα και θέλουμε να εμφανιστούμε στο “The Unplugged Experience”. Τι πρέπει να κάνουμε για να δηλώσουμε συμμετοχή;

Όποιο μουσικό σχήμα θέλει να δηλώσει συμμετοχή στο “The Unplugged Experience” δεν έχει παρά να επικοινωνήσει μέσω της φόρμας επικοινωνίας του παρόντος site ή του e-mail unpluggedgreece@gmail.com, φροντίζοντας να συμπεριλάβει, youtube ή soundcloud links με ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ τραγούδια (υπό την έννοια να μην είναι διασκευές ή επανεκτελέσεις τραγουδιών άλλων καλλιτεχνών) και links από το website (αν υπάρχει) και το facebook page του. Στο θέμα του e-mail αναγράψτε “ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ UNPLUGGED EXPERIENCE”. ΜΗΝ επισυνάψετε τραγούδια στο e-mail και ΜΗΝ συμπεριλάβετε μακροσκελή βιογραφικά. Ότι θέλουμε να ξέρουμε για εσάς βρίσκεται πιθανότατα μέσα στη μουσική σας.

  • Τι διαφορά έχει το “The Unplugged Experience” από οποιοδήποτε άλλο unplugged show, ή από οποιοδήποτε άλλο live show γενικότερα; Γιατί να το προτιμήσω;

Η είσοδος στα shows αυτά είναι δωρεάν, οπότε το να δώσει κάποιος μία ευκαιρία σε μία εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο, είναι –αν μη τι άλλο- εφικτό. Επιπλέον, βασικό γνώμονα για τις διοργανώσεις μας ως “The Unplugged Experience” αποτελεί προτίστως η μουσική και γενικότερη καλλιτεχνική ποιότητα. Αυτό που θα δείτε και θα ακούσετε θα είναι σίγουρα ποιοτικό και προσεγμένο. Επιπρόσθετα, το stage του Six D.O.G.S. θα είναι αναδιακοσμημένο για την περίσταση και στο πίσω μέρος της σκηνής θα προβάλεται projection που θα συμπληρώνει καλαίσθητα τη ζωντανή εμφάνιση των καλλιτεχνών. Η χρήση ασυνήθιστων οργάνων και η συμμετοχή special guests στις εμφανίσεις των συγκροτημάτων, απότελούν ένα σύνηθες χαρακτηριστικό των unplugged sessions μας, από την πρώτη ημέρα διεξαγωγής τους (Νοέμβριος 2013), ενώ ακόμη περισσότερες εκπλήξεις καλλιτεχνικής φύσεως είναι πάντα κάτι το αναμενόμενο. Ως τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό αναφέρουμε πως τα shows –όλα ανεξαιρέτως- θα κινηματογραφηθούν και ηχογραφηθούν, με σκοπό τη δημιουργία ενός επεισοδίου για το καθένα από αυτά, το οποίο θα προβάλλεται λίγες ημέρες μετά από τη διεξαγωγή της εκδήλωσης, μέσω του παρόντος site. Τα επεισόδια αυτά, στο σύνολό τους, στο τέλος της season θα χρησιμοποιηθούν για την σύνθεση μίας ταινίας, με τη μορφή documentary, για την οποία θα μάθετε σύντομα περισσότερες λεπτομέρειες (πάλι μέσω του παρόντος site).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *